dimecres, 1 de desembre del 2010

Anuncis que apel·len a les emocions i benefici bàsic d'aquests

UTILITZACIÓ DE LES EMOCIONS EN LA COMUNICACIÓ DEL BENEFICI BÀSIC 
POR  
Aquest anunci ens dóna ens garanteix por si anem a Port Aventura en època de Halloween. Així doncs, Port Aventura garanteix moments frenètics i d’alliberament d’adrenalina, lligats a una por sana, però real. Aquest és el benefici bàsic.
“El miedo, te paraliza, no hay escapatoria... ¿no es maravilloso? Halloween Port Aventura.”
 Un altre anunci que apel·la a la por com a emoció bàsica en l’spot és el del cotxe Golf. L’anunci t’insta a comprar el cotxe en el cas que no vulguis viure tota la vida amb el trauma de que no el posseeixes. El benefici bàsic és aquest: comprar-te el cotxe t’alliberarà del sofriment.
“Existen miles de fobias...algunas se superan, otras no. Supera tus fobias por x euros. Nuevo Golf TDI.”

NOSTÀLGIA
 L’espot juga amb el sentiment de nostàlgia, però no pas per potenciar-lo, sinò en aquest cas per anul·lar-lo. Amb les noves tarifes, és surt tan econòmic trucar a qui vulguis, que no tindràs mai temps de sentir nostàlgia. La promesa és doncs, que no sentiràs nostàlgia.
“¿Nostalgia de qué? Si puedo hacer otra llamada, ni un poquito de nostalgia, nostalgia cero, o sea nada. Tarifa Juntos. Lo más parecido a estar juntos. Movistar.”
http://www.youtube.com/watch?v=MlaoxlFlmoM


L’espot apel·la a l’emoció de la nostàlgia recordant a les persones el seu primer amor i lo molt bé que un es sentia amb ell mateix (com un nen) en l’època en que s’estava amb la primera xicota. “ El 15 de octubre es el dia de tu primera novia. Movistar.”

SEGURETAT
Aquest cop, l’espot és de conscienciació pel que fa a la conducció. Si condueixes i tens un accident fort, si vols tenir garanties de sobreviure, posa’t el cinturó.
“El cel pot esperar, posa’t el cinturó”.

 L’anunci et fa un seguit de preguntes sobre què has fet i què no has fet al llarg de la teva vida. Finalment, t’acaba dient:
“Porque a todos nos quedan cosas por hacer, seguridad Renault, seguridad para toda la vida”. La promesa es basa en un cotxe segur que et farà sentir segur per tota la vida.
http://www.youtube.com/watch?v=Cc_W1YTS6eU


EUFÒRIA

L’espot de Coca Cola tracta sobre una veu en off que demana a la gent del carrer que aixequi el braç si algun cop li ha succeït el que precisament la veu està preguntant. Pregunta a la gent sobre situacions incòmodes que hagin pogut patir en algun moment, i acaba demanant que aixequi el braç la gent que va dir que mai prendria Coca Cola Light i ara se la pren com si res. L’anunci doncs, vol provocar la complicitat del consumidor, instant-lo a que prengui Coca Cola Light sense vergonya ni prejudici algun.

L’anunci tracta d’un seguit de nens que en el moment de rebre el catàleg de Toys’r us i veuen totes les joguines que hi han, entren en un estat d’eufòria, xisclant i no donant crèdit al que estan veient. L’anunci més extens i que no he pogut trobar, acaba veient la mare dins de la botiga i reaccionant exactament igual que els nens al veure uns preus tan assequibles. Benefici bàsic: per part de la mare, joguines a preus mòdics, per part del nen, felicitat.

SORPRESA
L’espot en aquest cas el protagonitza la marca Hipercor. Al ser en 30 aniversari de l’empresa, els preus estan rebaixats fins a un 70 %. Quan arriba a casa el protagonista, els demès l’hi criden: “Sorpresa!” I ell pregunta: -Què es celebra? –ja que no és el seu aniversari-. I l’hi responen: “Es celebra el dia mundial de l’estalvi en Hipercor !”. Així doncs, una grata sorpresa per la persona que ha arribat de casa, inclús més que si hagués fet anys. Benefici bàsic: preus tan barats que et sorprendran.
http://www.youtube.com/watch?v=KjcJJPGNniU

Igualment en aquest anunci, uns amics pretenen fer-li una sorpresa a casa d’un seu company de classe, però quan aquest entra amb la professora tots es queden atònits, dient “sorpresa” a mitges. El noi a qui li havien de fer la sorpresa però, actua ràpidament i, tot mostrant un pack de cerveses Escudo, és ell qui crida “Sorpresaaa!”. Al veure les cerveses, la resta obliden que el seu amic ha entrat amb la professora, i es centren amb les cerveses. Benefici bàsic: pel seu sabor, la cervesa Escudo és lo primer, allò prioritari, la resta és secundari.
http://www.youtube.com/watch?v=BKXrRcyQo-I

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada