dimarts, 8 de febrer del 2011

ABECEDARI i COMPOSICIÓ





Breu explicació: 

Abecedari:  més que apostar per variar la caligrafia de cada lletra, al fer-ho a mà m'he decantat per el·laborar cada lletra amb un material diferent. Així doncs, per mencionar alguns exemples, la lletra F l'he fet amb els meus queixals del seny (a partir d'aquí, els demés materials ja són més agradables). De la mateixa manera, la lletra A està feta amb pasta de dents, la K amb clips, la F amb palillos, la G és un collaret, la S amb perles, la D amb fitxes, la NY amb llana, etc...

Per crear els fons he utilitzat des de grana per l'aviram, arròs, fins a cartulies satinades o no, paper de diari, així com també he pintat alguns fons.

D'altres lletres les he el·laborat amb objectes de la vida real que poguessin recordar a aquestes lletres. (Així doncs a la lletra J l'hi he assignat un saxofon, ja que guarden prou semblança, la lletra X m'ha recordat a unes estisores obertes, la V són dos dits amb el signe de victoria, la I és una espelma, la C és un tall de meló, la L fa referència a la que ens posem darrere el vidre del cotxe per recordar que sóm conductors novells, la lletra M és una nota musical, etc..).

Així doncs, tot i que el photoshop funciona més en quant a programa sofisticat que permet múltiples tipologies de grafies (bé "impact", bé "gothic", bé "comic sans",etc...), la meva intenció ha estat allunyar-me d'aquesta opció i optar més aviat per una diferenciació dels materials utlitizats en cada fons i lletra, si bé cada forma triada ja canvia la caligrafia d'una lletra respecte l'altre. La segona aposta finalment, ha estat pensar en algunes formes d'objectes del nostre entorn que també ens recordessin a aquestes lletres.

Per aquest motiu he apostat per un abecedari manual i colorit per comptes d'escollir un abecedari sobri i de diferents tipus de lletres ja predeterminades i/o de sèrie que ja venen en el programa de l'ordinador.

En quant a la composició posterior que es derivava de l'abecedari, he optat per crear l'estil que es pot veure. He fet una composició feta per grana d'aviram (representa el sol), cafè (el terra), pinyols (la sorra), i les rajoles de piscina (cel, mar i núvol). Finalment he fet un saxofonista que camina per la sorra, i ho he decorat amb romaní, que pretén ser un arbre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada